Árkalkulátor | Érdeklődöm

Magyarországon elsőként kínálunk egy kézből nagykereskedői szinten cellulózszigetelést és az ehhez szükséges szigetelés befújó gépet. (bővebben: Befújógép forgalmazás)

Várjuk kivitelezők vagy tetőszigeteléssel foglalkozók cégek jelentkezését, anyagunk forgalmazására illetve beépítésére. Jelentkezés: info@thermografia.hu

KATALÓGUS LETÖLTÉS (PDF)
A PDF prospektus letöltéséhez kattintson a képre!

Mi a cellulóz szigetelőanyag?

A cellulóz szigetelőanyag egy modern és energiakímélő eljárássással, válogatott újságpapírból előállított természetes szigetelés. Az újságpapírt feldarabolják majd bór sók hozzáadásával tűz, és kártevő ellenállóvá teszik az anyagot.

Sokrétű felhasználás

A cellulózszigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.

Mik a cellulóz szigetelés előnyei?

A cellulózszigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.

Az egyik legjobb szigetelési érték

Résmentes befújhatóságából adódóan, egy hőhídmentes egységes szigetelő réteget képez, mely ezáltal hatékonyabban szigetel, mint a gyapot alapú szigetelések.

A Coloradói Denver Egyetem kísérlete is igazolja:
Két teljesen azonos, az előírásoknak megfelelő könnyűszerkezetes házat építettetek fel ugyanabban a környezetben.
Az egyik épület homlokzatát és padlásterét befújt cellulózszigeteléssel a másikat ásványi gyapottal szigetelték melyeknek az U értéke azonos volt.

3 hét folyamatos mérés után megállapították, hogy a befújt cellulóz technológiával szigetelt ház 26,4 %-kal kevesebb fűtési energiát használ fel, mint az ásványi gyapottal szigetelt épület.

Meleg elleni hőszigetelés

Nyáron a szigetelés hatékonysága a fázis eltolódással mérhető. A nyári melegben a cellulózszigetelés a térelhatárolókon keresztüli hőterhelést elnyújtja, emiatt a napi legmagasabb hőmérséklet akkor éri el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már olyan alacsony, hogy szellőztetéssel a sugárzó hőt lehetséges ellensúlyozni.

Teljesen természetes

Közönséges fekete újságpapír újrahasznosítása révén nyerjük ezt az igen hatékony szigetelőanyagot. A papír a darálást követően pelyhekké alakul melyet a szigetelő gép könnyen az üregekbe tud fújni.

Jó kitöltő képesség

A cellulózszigetelés pelyhes állagának köszönhetően az olyan üregeket is teljesen kitölti, melyeket a gyapot alapú szigetelő anyagok résmentesen igen nehezen töltenek ki.

Időtakarékos kivitelezés

A modern befújógépek segítségével, kiemelkedően gyorsan és bontás mentesen helyezhető el a cellulózszigetelés.

Károsanyag mentes

Teljesen természetes, egészségre ártalmatlan.

Hatékony kivitelezés

Előnyeinek köszönhetően könnyen alkalmazható új építkezéseknél és régi szigetelések javításánál is.

Magas tűzállóság és hangszigetelés

A B-2 EN besorolással az egyik legmagasabb tűzállósági bizonyítvánnyal rendelkezik. A hangszigetelés 7 db-el jobb, mint az általános szigetelőanyagoké.
Tekintse meg a tűzállósági tesztünk eredményéről készült rövid filmet!

Nedvességvédelem

A cellulózszigetelés képes nedvességet felvenni és leadni anélkül, hogy a szigetelőképessége romlana, így igen erősen fokozza a lakásban a komfortérzetet.

Ellenőrzött minőség

Az általunk forgalmazott cellulóz szigetelés folyamatos külső és belső ellenőrzése garantálja a termék magas színvonalát.

Kártevő mentes

A papírpelyhekhez hozzáadott ásványi sók által különösen jól ellenáll a rothadásnak, gombásodásnak és a kártevőknek.


Műszaki adatok
Tűzveszélyességi osztály: B2
Hôvezetési tényezô: λ10tr = 0,039 W/mK
Diffúziós együttható: µ 1-2
Befúvási sűrűség:
Szabadon felfekvô: 25-35 kg/m3
Befúvás a tetôtérbe: 40-55 kg/m3
Befúvás a falakba: 45-65 kg/m3
Csomagolás:
12,5 kg / zsák (21 zsák / raklap)
Nedvességtôl védett csomagolás.

a befújásos szigetelés alkalmazása
Cellulóz szigetelés befújása Cellulóz szigetelés befújva

égési tesztek
Égési tesztek Égési tesztek
Égési tesztek Égési tesztek
Érdeklődöm
|