Cellulóz Szigetelőanyag

Magyarországon elsőként kínálunk egy kézből nagykereskedői szinten cellulózszigetelést és az ehhez szükséges szigetelés befújó gépet.

Várjuk kivitelezők vagy tetőszigeteléssel foglalkozók cégek jelentkezését, anyagunk forgalmazására illetve beépítésére. Jelentkezés: info@thermografia.hu

Árkalkulátor
ÁRKALKULÁTOR
Számolok!

A cellulóz szigetelőanyag egy modern és energiakímélő eljárássással, válogatott újságpapírból előállított természetes szigetelés. Az újságpapírt feldarabolják majd bór sók hozzáadásával tűz, és kártevő ellenállóvá teszik az anyagot.

A cellulóz szigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.

A cellulózszigetelés befújásos technológiával tetőterekbe, padlásterekbe, közbenső födémekbe és könnyűszerkezetes építményeknél külső és belső falakba is résmentesen elhelyezhető.

Résmentes befújhatóságából adódóan, egy hőhídmentes egységes szigetelő réteget képez, mely ezáltal hatékonyabban szigetel, mint a gyapot alapú szigetelések.

A Coloradói Denver Egyetem kísérlete is igazolja:
Két teljesen azonos, az előírásoknak megfelelő könnyűszerkezetes házat építettetek fel ugyanabban a környezetben. Az egyik épület homlokzatát és padlásterét befújt cellulózszigeteléssel a másikat ásványi gyapottal szigetelték melyeknek az U értéke azonos volt. 3 hét folyamatos mérés után megállapították, hogy a befújt cellulóz technológiával szigetelt ház 26,4 %-kal kevesebb fűtési energiát használ fel, mint az ásványi gyapottal szigetelt épület.

Nyáron a szigetelés hatékonysága a fázis eltolódással mérhető. A nyári melegben a cellulózszigetelés a térelhatárolókon keresztüli hőterhelést elnyújtja, emiatt a napi legmagasabb hőmérséklet akkor éri el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már olyan alacsony, hogy szellőztetéssel a sugárzó hőt lehetséges ellensúlyozni.

Közönséges fekete újságpapír újrahasznosítása révén nyerjük ezt az igen hatékony szigetelőanyagot. A papír a darálást követően pelyhekké alakul melyet a szigetelő gép könnyen az üregekbe tud fújni.

A cellulózszigetelés pelyhes állagának köszönhetően az olyan üregeket is teljesen kitölti, melyeket a gyapot alapú szigetelő anyagok résmentesen igen nehezen töltenek ki.

A modern befújógépek segítségével, kiemelkedően gyorsan és bontás mentesen helyezhető el a cellulózszigetelés.

Teljesen természetes, egészségre ártalmatlan.

Előnyeinek köszönhetően könnyen alkalmazható új építkezéseknél és régi szigetelések javításánál is.

A B-2 EN besorolással az egyik legmagasabb tűzállósági bizonyítvánnyal rendelkezik. A hangszigetelés 7 db-el jobb, mint az általános szigetelőanyagoké.

A cellulózszigetelés képes nedvességet felvenni és leadni anélkül, hogy a szigetelőképessége romlana, így igen erősen fokozza a lakásban a komfortérzetet.

Az általunk forgalmazott cellulóz szigetelés folyamatos külső és belső ellenőrzése garantálja a termék magas színvonalát.

A papírpelyhekhez hozzáadott ásványi sók által különösen jól ellenáll a rothadásnak, gombásodásnak és a kártevőknek.